1. Paprika fajták
  2. Katalógus
  3. Rólunk
  4. Kapcsolat / Rendelés
  5. en
    hu

Minden, ami paprika

A CAPSICO Hungary Kft. saját nemesítésű paprika hibridjei két éve kerültek először termesztésbe Magyarországon. Kizárólag magyar tulajdonban lévő, hazai nemesítési programmal rendelkező cégként, számunkra a magyar paprika az elsődleges, és a hazai kertészek kiszolgálása a legfontosabb feladat. Az elmúlt két év bebizonyította, hogy számos paprikafajtánk alkalmazható sikerrel a legkülönbözőbb termesztési körülmények között.

A következő szezonra, az eddig meglévő fajtáink mellett, több újdonságot is kínálunk a kertészek figyelmébe. Csípős PCR hibridünk, a Dinamo elsősorban termésminőségével emelkedik ki mezőnyéből, Borka nevű bogyiszlói újdonságunk pedig egyedülálló vírusrezisztenciájával lehet a hazai és export piacra termelők ideális választása.

A sikeres próbatermesztéseket követően megkezdjük édes és csípős almapaprika fajtáink, a Steffi és a Freddy forgalmazását is. Mindkét fajta erőssége, hogy a termesztés teljes ideje alatt megtartják termésméretüket és szabályos alakjukat, magas hozamuk és baktérium ellenállóságuk pedig könnyen termeszthetővé teszi őket szabadföldön is.

Saját paprikafajtáinkon kívül 2020-ban megkezdtük a bolgár Geosemselect cég vetőmagjainak forgalmazását is. A Geosemselect neve a legrégebbi bolgár paradicsom nemesítőként az elmúlt 30 év során egybeforrt a koraisággal és felülmúlhatatlan ízvilággal, mely számos országban hozott számukra tartós sikert.

A pozitív visszajelzések hatására ezen a téren is bővítjük a hazai kínálatot, így mostantól a rendkívül korai, féldeterminált és folytonnövő paradicsomok mellett, narancssárga, rózsaszín és citromsárga különlegességekkel, továbbá partenokarp konzevuborka és kígyóuborka hibridekkel is igyekszünk kiszolgálni a kertész kollégákat.

Bővülő csapatunkkal továbbra is olyan zöldségfajták nemesítésén és forgalmazásán dolgozunk, amelyeket sikerrel lehet termeszteni az egyre kiszámíthatatlanabbá váló időjárási és piaci körülmények között is.

Az egész CAPSICO csapat nevében sok sikert és jövedelmező új szezont kívánunk!