1. Paprika fajták
  2. Katalógus
  3. Rólunk
  4. Kapcsolat / Rendelés
  5. en
    hu

Jogi figyelmeztetés

A CAPSICO Hungary Kft. kiadványaiban közzétett információk általános tájékoztatást adnak, önmagukban azonban nem garantálják a paprika fajták termesztésének sikerét. Feltételezzük, hogy a vásárlók kellő szakmai ismerettel rendelkeznek a vetőmagok rendeltetésszerű használatához, tárolásához, s a vetőmagok értékesítése vagy felhasználása során betartják a szakmai szabályokat.

CAPSICO Hungary Kft. fenntartja magának a jogot a honlap és annak tartalmának bármely időpontban történő módosítására, ideértve a jelen, CAPSICO honlap használatának Általános felhasználási feltételeit is. A CAPSICO Hungary Kft. nem vállal felelősséget az ilyen változások esetleges következményeiért. Kizárólag a CAPSICO Hungary Kft. jogosult a jelen honlap módosítására.

A jelen honlapon megtalálható minden információt és képet a CAPSICO Hungary Kft.  szerzői joga véd. A jelen honlap egyetlen része sem sokszorosítható és/vagy publikálható nyomtatással, fénymásolással, mikrofilmen, digitális módon vagy bármely más formában a CAPSICO Hungary Kft.  előzetes írásos engedélye nélkül.

Az árjegyzékeinkben feltüntetett árak az ÁFÁ-t és a szállítási költséget nem tartalmazzák. A vetőmag és az esetleges szállítás fizetési feltételeit az elkészült számla tartalmazza. Késedelmes fizetés esetén a késedelmi kamat mértéke a jegybanki alapkamat kétszerese. A késedelmesen fizető vevőket a továbbiakban csak előrefizetéssel vagy postai utánvéttel szolgáljuk ki.

A CAPSICO Hungary Kft. által szállított vetőmag mindaddig a tulajdonában marad, amíg a teljes vételárat, illetve késedelmi kamatait a vevő ki nem fizeti.

A CAPSICO Hungary Kft-t nem terheli felelősség, ha fajtáinkat nem a növény igényeinek megfelelően termesztik, vagy a vevő a vetőmagot valamilyen módon kezeli, előáztatja, újracsomagolja, nem megfelelő körülmények között tárolja. A vevő igazolható kárigénye esetén az eladó csak a kifogásolt termék számlaértékéig tehető felelőssé, további károkért nem felel.

A vevő köteles az árut átvételkor megvizsgálni és az észlelhető hibákat 3 napon belül írásban jelezni. A felhasználás során keletkezett hibákat úgy kell bejelenteni, hogy a panasz megalapozottságát a Kft tulajdonosa vagy megbízottja a helyszínen beazonosíthassa, ellenőrizhesse. E feltétel hiányában a CAPSICO Hungary Kft. mentesül a további kötelezettségek, illetve felelősség alól. 

Csírázással kapcsolatos reklamációt kizárólag a magvetéstől számított 16 napon belül tudunk elfogadni. Ha a hibabejelentő panasza a csírázással, a tisztasággal, a faj- illetve fajtaazonossággal kapcsolatos, kölcsönösen elfogadják a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal vizsgálati eredményeit. A vizsgálat költségeit az a fél viseli, akinek az állítása nem igazolódott. A hiba bejelentése nem mentesíti a vevőt fizetési kötelezettsége alól.

A CAPSICO Hungary Kft. minden vitás kérdésben peren kívüli megállapodásra törekszik. Amennyiben ez mégsem sikerül, kiköti a Kft. székhelye szerinti hatáskörrel rendelkező bíróság kizárólagos illetékességét (Budai Központi Kerületi Bíróság, Főváros Törvényszék).